ELÉRHETŐSÉG

FONTOS VAGY NEKÜNK

E-mail: efveen@gmail.com
Cím: 7800 Siklós
  Kossuth tér 15.
Tel.: 06-30/789-1523
  06-30/951-3328
  06-20/771-0038

 

HÍREK

 • Személyi változások

  Személyi változások történtek 2021. január 1-től a "Fontos Vagy Nekünk" Egyesület" Elnökségében.

  Vastag Judit helyett 2021. január 1-től Mészárosné Bakán Anita látja el az elnöki, Németh Józsefné helyett Benedek Sándor, Tésenyi Róbertné helyett Lazanov Anna látja el az alelnöki teendőket.

  Vastag Judit

  elnök

 • Horvátországban jártunk

  Egyesületünk a 2018-as rendezvénysorozat keretében októberben kirándulást szervezett a horvátországi Kopácsra, ahova az egyesület tagságán kívül meghívtuk a térség azon polgármestereit, akik év közben támogatták munkánkat.

  A jó hangulatú kirándulás keretében nagy élményt jelentett a Kopácsi-rét megtekintése. A külön hajóút kapcsán helyi idegenvezető mutatta be a résztvevőknek a rét szépségeit.

  Kirándulásunkat közös ebéddel zártuk a csúzai halászcsárdában.

  Novemberben az újbezdáni Magyar Kultúregyesület meghívására Újbezdánba utazott egyesületünk tagsága, ahol a helyiek által szervezett babfőző versenyen vettünk részt.

  Szintén Újbezdánba jártunk dececember hónapban is, amikor a Luca napi vígasságok című rendezvényen vettünk részt.

  Vastag Judit

  elnök

 • Térségi gyermeknap Villányban

  Idén sem maradt el az a térségi gyermeknap, melyet a siklósi „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület már hatodik alkalommal rendezett meg a Siklós-Harkány-Villány-Beremend térségében élő általános iskolás gyermekek részére, s melyet 2018. május 26-án Villányban tartottak.

  Külön öröm volt a rendezők számára, hogy ezen a gyermeknapon már horvátországi magyar gyermekeket is vendégül láthattak. A barátságos légkörben zajló gyermeknap fantasztikus hangulatban telt el, ahol játék, kacagás, szeretettel teli ismerkedés jegyében töltötte el a napot a meghívott 230 gyermek.

  A közös tornát követően és a reggeli elfogyasztása után a Villányi Alapfokú és Művészeti Iskola mazsorett csoportjának és a Kapronczai Művészeti Iskola siklósi csoportjának bemutatója szórakoztatta a résztvevőket.

  A programokban gazdag délelőtt folyamán sorjátékokon, ügyességi játékokon, kézműves foglalkozásokon, elsősegélynyújtási bemutatón, a Siklósról érkező tűzoltók és a Siklósi Motoros TEAM bemutatóján is részt vehettek a meghívott gyerekek.

  A fergeteges hangulatú délelőtt zárásaként közös ebéddel látták vendégül a gyermekeket.

  A szervezők köszönetet mondanak a házigazda villányi önkormányzatnak, valamint a város intézményeinek az általuk nyújtott anyagi és természetbeni támogatásért csakúgy, mint a fellépőknek és minden segítőnek, az egyesület lelkes tagságának, akik hozzájárultak a gyermeknap sikeres megrendezéséhez.

  Vastag Judit

  elnök

 • Címváltozás

  Egyesületünk székhelye megváltozott. A korábbi Nagytótfalu Kossuth u. 45 sz. alatti székhelyünket megszüntettük. A Pécsi Törvényszék a változásbejegyzés iránti kérelmünket elfogadta. A törvényszéki végzés értelmében 2018. április 5-től Siklóson az Őrsi Ferenc Művelődési Központ / 7800 Siklós Kossuth tér 15 / a „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület székhelye.

  Siklós, 2018-04-10

  Vastag Judit

  elnök

 • 2017. év végi közgyűlés

  Egyesületünk 2017. november 25-én a siklósi Idősek Klubjában tartotta évzáró közgyűlését, melyen a tagság. Vastag Judit elnöktől beszámolót hallhatott, az elmúlt évben végzett munkáról és a jövőben tervezett feladatokról.

  Az elnök emlékeztette a jelenlévőket, hogy az egyesület november 9-én ünnepelte megalakulásának 5. évfordulóját. Elmondta, hogy a tagság már az előző években sem tétlenkedett, de a 2017-es évben már egész szép eredményeket értek el, köszönhetően a tagság aktivitásának, melyet ezúton is mindenkinek megköszönt.

  A tagság létszáma az elmúlt évben ismét gyarapodott. Ebben az évben újabb tagtársak léptek be egyesületünkbe. Jelenleg 38 a tagság létszáma.

  Vastag Judit a beszámolót a következőkkel folytatta:

  „Elnökségi ülést ebben az évben 4 alkalommal tartottunk, míg közgyűlést a maival együtt 3 alkalommal. A továbbiakban egy kicsit részletesebben szeretnék beszámolni az elmúlt évben végzett munkáról.

  1/ Nagy rendezvényeink között tartjuk már számon az immár tradicionális jelleggel megrendezett térségi gyermeknapunkat, melyet idén Harkányban rendeztünk meg. 200, főként szociálisan hátrányos helyzetű gyermeknek szerveztük a gyermeknapot szponzorok segítségével és támogatásával és a harkányi önkormányzat és művelődési ház aktív részvételével.

  2./ A nyáron sem pihentünk, mert készültünk a Drávaszögi Magyarok Fesztiváljára, a 2017-es év egyik legnagyobb rendezvényére. Valamennyiünk előtt ismert a rendezvény sikere. A mai napig is kapunk elismerő szavakat, telefonokat a résztvevőktől, kifejezve elismerésüket.

  Egy kicsit részletesebben szólnék a fesztiválról. Akik aktív résztvevői voltak talán jól esik visszaemlékezni, akik nem vettek részt benne gyakorlatilag, azoknak pedig egy tájékoztatást adnék.

  1./ A fesztivál nyitó ünnepségére 2017. szeptember 15-én 15 órakor került sor a nagytótfalui Tájház udvarán, ahol Dr. Papp Lajos orvosprofesszor „Hazaszeretet, az ezerarcú Drávaszög” címmel tartott előadást a meglehetősem nagy számú hallgatóságnak. A nyitórendezvényt Buti Bernadettnek a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium tanulójának, és Lili Milanovics pélmonostori énekeseknek előadása, valamint Makai Liliána a siklósi Táncsics Mihály Gimnázium tanulójának a szavalata tette még színesebbé.

  Az előadást követően Nagytótfalu műemlék református templomában Faragó Laura énekművész lépett fel „Égre néző lélek, földre néző szem „című koncertjével.

  2./ A fesztivál második napján szeptember 16-án két drávaszögi településen is folytatódtak a programok. Kistapolcán és Garéban halfogó verseny és a nemzetközi folklor jegyében folytatódott a fesztivál. A vendégek egyrészt a határon inneni Magyarországról, másrészt a szomszédos Horvátországból érkeztek mindkét helyszínre.

  Kistapolcán a magyarországi kistapolcai horgászegyesület látta vendégül az odaérkezett halfogó verseny résztvevőit, miközben a kistapolcai művelődési házban a halászat ősi eszközeinek bemutatójára került sor. A programot a jó hangulatban elfogyasztott közös ebéddel zártuk.

  Garéban a folklór műsorra meghívott és fellépő kulturális csoportok a következők voltak:

  Magyarországról a Magyaregregyi Hagyományőrző Néptánccsoport, Kisharsányi Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Szentes Anett és Csontos Réka citerazenészek. Horvátországból a Csáki Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület Fúvószenekara, Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület Tánccsoportja, Kórógyi Ady Endre Művelődési Egyesület Tánccsoportja, Várdaróci Kultúregyesület Tánccsoportja, Csáki Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület Tánccsoportja, Várdaróci Kultúregyesület Menyecske Tánccsoportja, Dárdai Magyar Kultúregyesület Diófa Tánccsoportja.

  A folklór nap délután 14 órakor a szereplők színes felvonulásával, menettáncával a település utcáit bejárva vette kezdetét, majd a fellépők a sportpályán felállított színpadon folytatták bemutatóikat a közel 500 fős nézősereg nagy elégedettségére. A rendezvény az időközben elkészített helyi ízeket felvonultató közös vacsorával és utcabállal zárult.

  3./ Szeptember 17-én 11 órakor a gordisai református templomban drávaszögi istentiszteletet tartottunk, ahol Szabó Róbert drávaszabolcsi református lelkész és Lankó József alsószentmártoni katolikus plébános hirdette az igét

  Az istentisztelet keretében szolgált a magyarbólyi református gyülekezet kórusa Balogh László Barna lelkész vezetésével, valamint Komjáthy Erzsébet siklósi magánénekes, és Komjáthy Kamilla szintén siklósi hegedűművész. Az istentiszteleten részt vettek Gordisa település lakosain kívül a környező falvakból is az érdeklődők, akiket Varnyú Nóri tagtársunk egy közös ebéden látott vendégül az istentiszteletet követően.

  Ugyancsak szeptember 17-én került sor 15 órakor a siklósi református templomban az egyházi kórusok találkozójára, ahol Dr. Komlósi Péter siklósi református lelkész és Balázs Csaba Siklós város alpolgármesterének köszöntője után a siklósi református egyház kórusán és Siklós Tenkes Vegyes Karán kívül fellépett a horvátországi Kiskőszeg település József Attila Magyar Kultúregyesület Kórusa, Szentlászló Rozmaring Egyesület Kórusa, Eszék-Rétfalusi Kórus

  A kórusok bemutatkozását a „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület által szervezett szeretetvendégség követte, melyhez a református egyház tagjai is hozzájárultak.

  4./ Szeptember 18-án 17 órakor a nagyharsányi Helytörténeti Múzeum kiállító termében rendeztük meg annak az egy hétig nyitva tartó kiállításnak a megnyitóját, melynek „Népi értékeink a Drávaszögben” címet adtuk. A kiállítást egyesületünk egyik tagja, a nagyharsányi Helytörténeti Múzeum vezetője Kanász Imre nyitotta meg, s ahol a kulturális műsort a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskolájának tanulói adták.

  5./ Szeptember 23-án fesztiválunkkal átléptük az országhatárt. A horvátországi drávaszögben Pélmonostoron délután 15 órakor kezdődött az a kézimunkaműhely, ahol Polgár Zsuzsanna pécsi hímző vezetésével drávaszögi motívumok készítésébe nyerhettek betekintést az egybegyűltek nagy érdeklődés mellett. Este 18 órakor a pélmonostori Magyar Házban Drávaszög kézimunkáiból nyílt meg az egy hétig tartó kiállítás.

  6./ A IV. Drávaszögi Magyarok Fesztiválja szeptember 30-án a horvátországi Vörösmarton az úgynevezett „Bormaraton”-nal zárult, ahol az egész napot betöltő kulturális, főként folklór műsorok mellett a több száz résztvevő a finom borokon kívül megkóstolhatta a Drávaszög jellemző gasztronómiai ételkínálatát is.

  Térségünkből Magyarországról a siklósi Ifjúsági és Koncert Fúvószenekar, a nagyharsányi Szársomlyó Néptánccsoport és Buti Bernadett diósviszlói népdalénekes lépett fel a záró rendezvényen.

  A több száz magyar résztvevő mellett egyesületünk tagsága egy 30 fős külön autóbusszal érkezett a rendezvényre.

  Rendezvényeinkre a széles körű reklámnak köszönhetően /plakátok, meghívók, facebook, sajtóban megjelent tudósítások, helyi médiák hatására/ a megvalósítás helyszínének és a környező falvaknak, városoknak lakosain kívül sok vendég érkezett távolabbi településekről, sőt a határon túlról is. Nagy örömünkre szolgált, hogy rendezvényeinken nagyon sok fiatal is megjelent, ami azt bizonyítja, hogy a fiatalok érdeklődése a népi hagyományok, népi értékek iránt említésre méltó.

  A másik nagy rendezvényünk, talán még nagyobb is, mint a Fesztivál legalábbis időbeni terjedelmét illetően a Reformáció 500 éves jubileumára szervezett rendezvénysorozatunk volt.

  A „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület mint főszervező és a horvátországi Haraszti település Dózsa György Magyar Kultúregyesület társszervezővel közösen a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti Összetartozás Kollégiumától „Sztárai nyomdokán - Reformáció a Drávaszögben” című pályázatára 600.000Ft összegű támogatásban részesült.

  A pályázatban leírt tervezett és megvalósított május 21-től szeptember 31-ig tartó rendezvénysorozat programjairól is röviden be szeretnék számolni.

  1./ A Reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére szervezett rendezvénysorozat nyitó ünnepségére 2017. május 21-én 15 órakor került sor a siklósi református templomban. Az ünnepi köszöntőt Dr. Hoppál Péter az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára tartotta. Ezt követően a Debreceni Református Kollégium kántusa adott ünnepi koncertet Berkesi Sándor és Dr. Arany János karnagyok vezényletével. Az ünnepséget a siklósi Sztárai Mihály református iskolában szeretetvendégséggel zártuk.

  2./ A 2017. május 21-i siklósi református templomban tartott ünnepséget követően „Öreg templomok, kis gyülekezetek” címmel folytatódott Reformációt megidéző ünnepségsorozat Magyarországon június 3-án Magyarbólyban és Beremenden, melyen Balogh László Barna a vendéglátó gyülekezet lelkészének köszöntőjét követően Szenn Péter a horvátországi Haraszti település református gyülekezetének lelkésze tartott előadást a Reformációról és annak hatásáról a Drávaszögben. A Haraszti református egyház énekkara Sztárai énekeket adott elő.

  Június 11-én Túronyban a református templomban Hanvay Zoltán helyi lelkész köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Komlósi Péter siklósi református lelkész előadását követően fellépett a horvátországi Kórógy település református gyülekezetének kórusa.

  Június 18-án Drávaszabolcson Szabó Róbert köszöntője után Dr. Peterdi Dániel nyugalmazott esperes tartott előadást, majd Haraszti település református gyülekezeti kórusának fellépésével zárult az együttlét.

  Június 24-én Nagyharsányban és Oldon Hampel Réka és Balogh László Barna nyitóbeszéde után Szenn Péter a horvátrországi Haraszti református gyülekezetének lelkésze tartott ismételten előadást. Az előadást Kátai Zoltán énekmondó műsora követte.

  Augusztus 6-án Balogh László Barna helyettes lelkész köszöntője után Egyházasharasztiban Szenn Péter református lelkész előadásával és a Haraszti gyülekezet kórusának fellépésével tartottuk meg az ünnepséget.

  Október 7-én átlépve az országhatárt a horvátországi Kopács és Sepse településeken folytatódott sorozatunk. Az előadást mindkét templomban Dr. Komlósi Péter siklósi református lelkész tartotta. Ezeken az alkalmakor a siklósi református gyülekezet kórusa szolgált.

  Ugyancsak október 7-én Harasztiban és Kórógyon tartottuk meg ünnepségeinket. Az előadást mindkét helyen Hanvayné Országh Krisztina hitoktató tartotta, majd ezt követően Komjáthy Erzsébet siklósi magánénekes és Komjáthy Kamilla siklósi hegedűművész egyházi énekeke, illetve egyházi zenét adtak elő.

  Valamennyi helyszínen az ünnepségek időpontjában bemutattuk azt a fotókiállítást, melyet külső-és belső Drávaszög református templomairól készítettünk erre a rendezvénysorozatra (36 református templomról készített fotó, melyeket Hitre Ági tagtársunk készített), s amelyek 1 hétig megtekinthetőek voltak fenti templomokban.

  Az ünnepségek mindenütt szeretetvendégséggel zárultak, ahol igen bensőséges beszélgetésekre és új ismeretségek kialakítására volt lehetőségük a jelenlévőknek.

  3./ Július 15-én vette kezdetét az a drávaszögi futás, melyet aztán heti rendszerességgel rendeztünk meg lelkes önkéntes futók közreműködésével azokon a településeken, ahol Sztárai Mihály gyalog tette meg az utat, hirdetve az evangéliumot. A futásban résztvevő 14 futó záró futására szeptember 9-én került sor. A futáson résztvevő magyarországi és horvátországi futók Beremendről indulva Nagyharsány, Kisharsány és Nagytótfalu érintésével a siklósi Vár történelmi falai között vehették át a részükre rendezett ünnepséget az elismerő okleveleket és érmeket. A futók az emlékfutás alkalmával összesen 140 km-es távot tettek meg.

  4./ Szeptember 23-án a siklósi Vár kongresszusi termében tartottuk azt a tudományos konferenciát, melyre Magyarországról és Horvátországból is hívtunk előadókat.

  5./ Október 14-én a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskolájában tartottuk azt a vers és zsoltáréneklési versenyt, melyen a magyarországi diákokon kívül Horvátország magyarlakta településeiről is érkeztek résztvevők. Nevezetesen: Bellyéről, Laskóról, Kórógyról, Harasztiból.

  6./ Rendezvénysorozatunkat október 22-én Horvátországban Harasztiban a református templomban zártuk, ahol az igét Dr. Füsti-Molnár Szilveszter a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektora hirdette, s ahol szolgált még Szenn Péter helyi, valamint Balogh László Barna a magyarországi Magyarbóly református lelkésze is.

  Az ünnepség keretében fellépett a Pécsi Református Kollégium Kórusa, valamint a kórógyi, a szentlászlói, a laskói, és az Eszék rétfalui református gyülekezeti kórus is.

  7./ Vissza van még egy programunk decemberben, mégpedig a tradícióvá váló idősek karácsonya. Idén terveink szerint a siklósi művelődési központban a Harkányi és Máriagyűdi, valamint a Beremendi és Magyarbólyi és Illocskai Idősek otthona lakóinak adunk műsort és ajándékozzuk meg az időseket. terveink szerint december 14-én csütörtökön 14 órakor. A műsorban közreműködnek az egyházasharaszti általános iskola és a siklósi gimnázium tanulói, valamint a Kapronczai Művészeti Iskola táncosai.

  Természetesen az általam előzőekben nagyvonalakban ismertetett programokat pénz nélkül saját erőből nem tudtuk volna megvalósítani.

  Pénzt elsősorban pályázatok révén tudtunk szerezni, másrészt szponzorokat kerestünk, akik vagy pénzzel, vagy természetbeni juttatásokkal támogattak bennünket.

  Az előzőekben ismertettem a nyertes pályázatainkat. Voltak olyan pályázataink is, amelyeket elutasítottak.

  Ilyenek voltak a működést elutasító pályázatunk, szakmai céllal benyújtott pályázatunk, eszköz beszerzésre benyújtott pályázatunk, a szülőföldünk Drávaszög című hagyományőrző táborunk, a digitális esély általános iskolás gyermekeknek című táborunk. Valamennyit forráshiányra való hivatkozással utasították el.

  Folyamatban lévő elbírálásra váró pályázatunk is van.

  1./ Siklósi gimnáziummal meglévő együttműködési megállapodásunk kapcsán lehetőség volt a jövő évre közösségi munka cím alatt 400.000Ft-os pályázatra benyújtani kérelmünket. Még nem kaptunk visszajelzést.

  2./ Működési támogatás, Szakmai munka támogatása, Eszközbeszerzési pályázat.

  A továbbiakban a tagsági díjakról szeretnék szólni. Örömünkre szolgál, hogy a tagsági díjat valamennyi egyesületi tag ebben az évben már ez ideig befizette. Kérem a jövőben is a tagtársak elmúlt évihez hasonló aktivitását.

  A tagsági díjakat, csak úgy, mint eddig, 2 részletben is be lehet fizetni. Az első részlet befizetési határideje 2018. március 31.

  Nagy örömünkre szolgál, hogy igaz, hogy csak pár forint csörgedez már a bankszámlánkon, ennyi rendezvény mellett nem megyünk át mínusszal a következő évre.

  Viszont, ha az év elején megjelennek pályázatok és önrészt kell hozzá biztosítanunk, jó lenne, ha tudnánk mihez nyúlni, és ehhez biztos forrásként a tagdíjak befizetésével látszik megoldhatónak.

  Most pedig röviden a jövő évi terveikről:

  Ami eddigi tevékenységünk kapcsán adott, s mint mondtam tradíciót szeretnénk belőle teremteni az a térségi gyermeknap, a drávaszögi magyarok fesztiválja, és az idősek karácsonya.

  Ezen rendezvényekhez várunk pályázat útján újabb lehetőségeket, de itt és most ma is szívesen veszünk a tagtársak részéről bármiféle ötletet, javaslatot a jövőre vonatkozóan.

  A Drávaszögi Magyarok Fesztiválját több helyszínen szeretnénk megvalósítani.

  Az elnöki beszámolót követően a tagság részéről felmerült kérdések megválaszolására és a jövő évi programokra vonatkozóan közös ötletek megbeszélésére került sor.

  A taggyűlés végeztével a tagság közös ebéden vett részt s a Tenkes hegyen található hangulatos Varnyú Pincében, mely egyben óévbúcsúztató is volt.

  Vastag Judit

  elnök

 • Túrony után Drávaszabolcs

  Tovább folytatódik az a Reformáció 500. évfordulója jegyében szervezett rendezvénysorozat, melyet Sztárai nyomdokán címmel bonyolít le a „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület.

  Az elmúlt heti túronyi megemlékezés után június 18-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a drávaszabolcsi református templomba várják az érdeklődőket a szervezők.

  Szabó Róbert drávaszabolcsi református lelkész, mint házigazda köszöntője után ezúttal Peterdi Dániel nyugalmazott református esperes tart ünnepi istentiszteletet, majd ezt követően szintén Peterdi Dániel előadásában „Reformáció a Dráva mentén „címmel meghirdetett előadást hallgathatják meg a jelenlévők.

  Az egyházi program a horvátországi Haraszti település református gyülekezetének kórusa szolgálatával, valamint a Drávaszög református templomairól készült fotókiállítással zárul.

  Erre az alkalomra is szeretettel várják a vendégeket a szervezők.

  Vastag Judit

  elnök

 • Elnökségi Ülés 2017.01.30.

  Egyesületünk 2017. január 30-án tartotta ez évi első elnökségi ülését, ahol az elnök beszámolt az egyesület részéről januárban beadott működési és szakmai pályázatokról, valamint az elnökségi tagok programtervet dolgoztak ki a 2017-es évben megrendezésre kerülő IV. Drávaszögi Magyarok Fesztiváljára, mely tervet az egyesület tagságával a soron következő taggyűlésen fog az elnök ismertetni.

  Vastag Judit

  elnök

 • Drávaszögi Magyarok Fesztiválja 2016

  Drávaszögi Magyarok Fesztiválja 2016

  Drávaszögi Magyarok Fesztiválja 2016

  Drávaszögi Magyarok Fesztiválja 2016

  Drávaszögi Magyarok Fesztiválja 2016

 • Mároki Lakodalmas

  Rendezvényünkről:

  A Mároki Lakodalmas Parádé egy két napos hagyományőrző rendezvény, amely minden korosztály számára szórakozást és kikapcsolódást biztosít. Az első napon a falu két része Németmárok és Hercegszentmárton házasságot köt. Igazi falusi lakodalommal és helyi hagyományokkal fűszerezve (vőfély, hagyományőrző népviseletek felvonultatása, ételek, italok, stb.) szórakoztatjuk a hozzánk ellátogatókat. Kiemelt figyelmet fordítunk a régi szokások felelevenítésére, továbbá a népművészeti hagyományok megismertetésére. Fontos szerep jut a gasztronómiának is, a résztvevők megkóstolhatják a helyiek által sütött lakodalmas süteményeket, a környékünkön termelt borokat, illetve a lakodalmas ételeinket is.

  Második napon a Német Hagyományőrző Ifjú Zenekarok és Tánccsoportok Találkozója kerül megrendezés. Rendkívül tehetséges néptánccsoportok és zenekarok csillogtatják meg tehetségüket egész napon át.

  Egész hétvégén: kézműves vásár, légvár, arcfestés, trambulin, lakodalmas ételek, kiállítás, körhinta, lovas kocsik, lovaglási lehetőség, nyitott múzeum és templom, hagyományos magyar és sváb népviseletek.

  Nem titkolt szándékunk az, hogy öregbítsük Márok hírnevét, megismertessük más emberekkel is szokásainkat, vendégszeretetünket.

  Töltse a hétvégét Márokon és ismerkedjen meg a sváb magyar hagyományokkal.

  Érd.: Márok Önkormányzat 06-72/492-601, 06-30/649-4083

  Kövessen minket! :) https://www.facebook.com/pages/M%C3%A1roki-Lakodalmas-Par%C3%A1d%C3%A9/754209037925747?fref=ts

  Csatlakozzon a rendezvényhez :) https://www.facebook.com/events/935290273232793/

  Üdvözlettel:

  Krizics Zsanett

  Mároki Lakodalmas plakát
 • Vendégségben Horvátországban

  Egyesületünk május hónapban 2 meghívást is kapott Horvátországból a MESZ –hez tartozó tagszervezetektől.

  2016. május 14-én Kiskőszegre hívtak bennünket a Nemzetközi Halfőző Napra. A horvátországiak meghívását köszönettel elfogadva 8 tagtársunk az Egyházasharaszti Önkormányzat kisbuszával már a kora délutáni órákban megérkezett a helyszínre, ahol egyik tagtársunk Keszei Judit férje Keszei Gyula igazi halászlé vacsorát készített, s akinek e helyen is köszönjük a fáradozást.

  Bár az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez, a részt vevő tagtársaink arról számoltak be, hogy egy önfeledt szórakoztató kirándulásban volt részük.

  Ugyancsak erre a napra még egy meghívásunk érkezett Horvátországból. A MESZ keretein belül működő Eszék város Népköre megalakulásának 70. és a Vegyeskar működésének 30. évfordulója alkalmából az eszéki gyermekszínázban tartott ünnepségére is hivatalosak voltunk.

  Ezen az ünnepségen hárman képviseltük egyesületünket, ahol szívélyes fogadtatás után alkalmunk volt megtekinteni az ünnepi műsort.

  A horvátországi vendéglátókkal megegyeztünk, hogy szeptemberben Magyarországon, az egyesületünk által szervezett III. Drávaszögi Magyarok Fesztiválján ismét találkozni fogunk, mely fesztiválunkon a horvátországiak kulturális műsorral is szerepelni fognak.

  Vastag Judit

  elnök

 • Hátrányos helyzetű gyermekek infokommunikációs felzárkóztatása az Egyházasharaszti Általános Iskolában

  Egyesületünk a közelmúltban április 30-án fejezte be azt az oktatási programot, melynek révén a SAP Hungary KFT pályázati felhívására benyújtott pályázatunk sikeres elbírálását követően 23 hátrányos helyzetű roma gyermek infokommunikációs felzárkóztatását, oktatását tudtuk megvalósítani az Egyházasharaszti Általános Iskolában.

  A program 2015 november 15-én indult, s a cél az volt, hogy képzett szakemberek segítségével a gyermekek részére elősegítsük az infokommunikációs felzárkóztatást, különös hangsúlyt fektetve a számítógép használatára, a digitális fényképezőgép alkalmazására, valamint a web kamera megismertetésére.

  A foglalkozások közötti időszakban az egyesület 2 alkalommal mozilátogatást szervezett Pécsre, ahol lehetőséget biztosítottak a gyermekek részére 3 D-s filmek megtekintésére, valamint egy Media Markt üzlet meglátogatására is.

  A nyert pénzügyi lehetőségek felhasználásával, valamint a programterv végeztével ünnepélyes keretek között 2016. május 20-án került sor az oktatás befejezésére.

 • 2016. március 15.

  2016 március 15-én is részt vett egyesületünk Nagytótfaluban a nemzeti ünnepi megemlékezésen. Az egyesület nevében a templom téren a kopjafánál Vastag Judit elnök, Kern Jánosné és Németh Józsefné koszorút helyezett el, tisztelegve a hősök emlékének.

 • 2016. évi első közgyűlés

  Egyesületünk 2016., február 13-án tartott ez évi első közgyűlését, melyen az Alapszabály módosítása mellett sor került a lejárt mandátumú elnökség és felügyelő bizottság újra választására is. Az új elnökség tagja, tagjai: Vastag Judit, Németh Józsefné, Kern Jánosné, Ganyu Ramóna, Mészárosné Bakán Anita, Horváthné Horváth Ildikó és Német Sára lettek.

  Az elnökség tagjai sorából kerültek megválasztásra az új tisztségviselők is. Elnöknek ismételten a régi elnököt Vastag Juditot, alelnököknek Németh Józsefnét és Kern Jánosnét, titkárnak pedig Ganyu Ramónát választották.

  A felügyelőbiztosság elnöke ismételten Albert Károlyné dr. , míg tagjai Benedek Sándor és Kanász Imre lettek.

 • II. Drávaszögi Magyarok Fesztiválja 2015.08.13-08.16.

  Egyesületünk az elmúlt év I. Drávaszögi Magyarok Fesztiválja sikeres lebonyolítását követően a sok elismerő gratuláción felbuzdulva 2105-ben a Horvátországi Magyar Egyesületek Szövetségével karöltve megrendezte a II. Drávaszögi Magyarok Fesztiválját.

  A 2014-i fesztivál után mindenki esküdni mert volna hogy ennek a rendezvénynek a sikerét már nem lehet felül múlni. Az idei fesztivál sikere, színvonala bebizonyította, hogy kár volt jóslásokba bocsátkozni, hiszen a 4 napos fesztivál sikere óriási volt.

  A NEA pályázati kiírásra készített pályázatunkat a pályázat kiírói nyertesnek értékelték, s így már április hónapban neki láttunk a szervezési munkáknak.

  A pályázati támogatáson kívül még szponzorokat is megkerestük kérve segítségüket a rendezvény lebonyolításához, hiszen idén valami emlékezetesen nagy dolgot akartunk csinálni.

  Rendezvényünk többek között abban is különbözött az elmúlt évitől, hogy Nagytótfalun kívül Drávaszög egyéb településeire is szerveztünk programokat.

  A nyitó ünnepséget 2015 augusztus 13-án tartottuk Nagytótfaluban a Tájház udvarán, ahol Raposa Attila Nagytótfalu polgármesterének köszöntője után egyesületünk nevében Németh Józsefné alelnök asszony üdvözölte a jelenlévőket, majd Szenn Péter a szomszédos Horvátorországból Harasztiból elfogadva meghívásunkat „Szülőföldem szép hazám” címmel tartott előadást a megjelentek részére. Szenn Péter előadásához kapcsolódva került megnyitásra a Horvátországi Magyar Egyesületek Szövetségével közösen rendezett képkiállítás a Tájházban, valamint ősi hangszerek bemutatójára is sor került.

  A nyitónapi rendezvény programjának befejezése képpen a nagytótfalui református templomban Mászáros János Elek a Csillag születik televíziós vetélkedő győztesének koncertjében gyönyörködhetett a hallgatóság, mely zsúfolásig megtöltötte a templomot.

  Augusztus 14-én a fesztivál második napján egyesületünk szorgos tagságából többen vállalkoztak arra, hogy a délelőtti órákban elkészítik a Drávaszögi lakodalmas rozmaring csokrait, melyet a szombati rendezvényen minden részt vevőnek kitűztünk a ruhájára.

  Délután 14 órakor a siklósi Örsi Ferenc Művelődési központban Balázs Csaba Siklós város alpolgármestere nyitotta meg nagy érdeklődés mellett külső-és belső Drávaszög amatőr alkotóinak kiállítását.

  Ezt követően 17 órakor már Beremenden voltunk, ahol a Mendele Házban Sipos Zsivics Tünde a horvátországi pélmonostori Baranyai Júlia Népfőiskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a Drávaszög építészete című kiállítást. A program azonban Beremenden ezzel még nem ért véget. 17 órakor a Gondozási Központ árnyas kertjében külső és belső Drávaszög nemzetiségeinek népdalbemutatóját élvezhette a szép számú vendégsereg.

  Beremenden a nap a település önkormányzatának és a Gondozási Központnak köszönhetően a fellépők megvendégelésével fejeződött be.

  A mögöttünk álló két nap munkálataitól kissé megfáradva, de nagy lelkesedéssel készültünk a fesztivál hagyományőrző fénypontjára a Drávaszögi lakodalmasra, amikor ismét visszamentünk Nagytótfaluba. A településen már a reggeli órákban érezhető volt, hogy a máskor oly csendes kis faluban ezen a napon valami nagy dolog fog történni. Az utcák megteltek emberekkel, „élt a falu”. Délelőtt 9 órakor kezdődött a Tájház udvarán a drávaszögi ősi mesterségek bemutatója, valamint a gyermekek részére szervezett játszóház.

  Délután 14 órakor Vida Dezső mint kisbíró hintóval járta Nagytótfalu és Kisharsány utcáit, s adta hírül a 15 órakor kezdődő lakodalmi felvonulást, és hívta a települések lakóit a rendezvényre.

  Közben a szomszédos horvátországi Csák településről megérkezett a hét tagú fúvós zenekar, akik még a felvonulás előtt a falu központjában megadták a kellő hangulatot a résztvevők számára.

  A lakodalmas menet 15 órakor indult a művelődési háztól. Fenséges látvány volt a felvonulók között azok a tánccsoportok, akik elfogadva meghívásunkat már a menetben is gondoskodtak a vidám percekről.

  A lakodalmas menet először a vőlegényes házhoz ment, ahol Berkes Zsolt vőlegényt Vida Dezső vőfély kérte ki a szüleitől, hogy indulhasson a menet a menyasszonyért Keszei Fanniért a falu túlsó végére.

  Közben egyesületünk fáradhatatlan tagjai kalácsot osztogattak, bort kínáltak a nézőknek, vagy éppen egyéb szervezési munkákat végeztek.

  A menyasszony kikérése után Vida Dzeső vőfély vezetésével a Tájház udvarára vonultunk, ahol Balogh László Barna református lelkész , aki szintén tagja egyesületünknek, szabadtéri istentiszteletet tartott a lakodalmas jegyében. A lakodalmas a rendezvénytéren folytatódott, ahol a csáki fúvós zenekar mellett, már a hegyszentmártoni cigány zenekar is hozzá járult a talp alá valók biztosításához, s ahol a menyasszonyi nyitó táncnál már a megjelent harkányi, siklósi, nagyharsányi, kiskassai, néptánccsoportok is színpadra léptek.

  A táncosok jó kedvét az embert próbáló délutáni hőség sem tudta befolyásolni, ropták a táncot, magukkal ragadva a nézőket is.

  A táncok szünetében Bagoly Sándor, Képíró Kálmán és Kovács József magyar nótákkal szórakoztatta a nagy érdemű közönséget. Közben a kultúrház udvarán 3 bográcsban rotyogott az a 600 darab töltött káposzta, melyet a horvátországi Újbezdánból érkező asszonyok szorgos keze készített vacsorára, s amelynek illata már belengte a környéket.

  A szombati lakodalmas igazi jó vacsorával és a helybeli és környékbeli boros gazdák által biztosított kitűnő borok kóstolójával ért véget.

  A fesztivál negyedik s egyben záró napjára augusztus 16-án került sor, amikor is reggel 7 órakor a mattyi tavon elkezdődött a magyar és a horvátországi halászok közös halászati bemutatója, melyet a tóparti épületben halászati kiállítás tarkított.

  A halászati bemutatót követően 12 órakor közösen asztalhoz ültek a halászok, hogy elfogyasszák azt a közel 50 kg. halból készült kiváló halászlét, melyet Keszei Gyula mattyi halász készített.

  E közben Nagytótfaluban ismét zajlottak az események. A református templomban ökumenikus istentisztelet keretében ahol az igét Bóka András nyugalmazott református esperes hirdette, került sor postumus díszpolgári címek átadására. Raposa Attila Nagytótfalu polgármestere adta át a díszpolgári címet Derzsi Endre református lelkész és Zsilli Jenő tanító gyermekeinek, akik több évtizeden keresztül szolgáltak a községben. A nagytótfalui eseményeket gazdagította az elszármazottak találkozója is.

  Délután 14 órakor a siklósi református templomban egyházi kórusok találkozójára gyűlhettek össze az érdeklődők, ahol Belső Drávaszöget a kiskőszegi, valamint a kórógyi énekkar, míg Külső Drávaszöget a Magyarbólyi Reformátsus énekkar, a Villányi Római Katolikus Ének és Zenekar, Baloghné Hágen Melinda., Komjáthy Erzsébet és Komjáthy Kamilla képviselték.

  17 órakor Egyházasharasztiban rendeztük meg azt a Drávaszögi lecsófőzők találkozóját, ahol Nagytótfaluhoz hasonlóan bográcsokban készült a finom vacsora. A vacsora elkészültéig a színpadon a Beremendi Ifjúsági Fúvószenekar, valamint a villányi általános iskola mazsorett csoportjának fellépése után a drávaszögi nemzetiségek táncait mutatták be a meghívott csoportok. A siklósi Kármentő együttes, a kiskassai néptánccsoport magyar táncokat, míg a vokányi néptánccsoport német, a szalántai néptánccsoport horvát, a Siklósnagyfaluból érkező Petrovics Barbara cigány táncokat mutatott be, a kórógyi népdalkör pedig vidám énekeket mutatott be. Az Egyházasharaszti rendezvény , s egyben a 2015.évi II. Drávaszögi Magyarok Fesztiválja az éjszakai tüzijátékkal zárult.

  A fesztivál valamennyiőnkben maradandó emlékeket hagyott, s bár a negyedik nap végén úgy éreztük hogy erőnk a végét járja, máris a jövő évi III. Drávaszögi Magyarok Fesztiváljának szervezése lebegett szemeink előtt.

  Egyesületünk elnöksége nevében köszönöm minden tagtársunknak és segítőnknek aki a szervezésben és a lebonyolításban részt vett azt a rengeteg segítséget, odaadást amellyel hozzájárult a Fesztivál sikeréhez.

  A fesztiválról Hitre Ágnes tagtársunk készített gyönyörű fotókat, melyek a képgalériában megketinthetőek.

  Nagytótfalu, 2015-09-27

  Vastag Judit

  elnök

 • Térségi gyermeknap 2015.05.30. Mattyon

  Gyermekzsivajtól volt hangos 2015 május 30-án a mattyi turista pihenő. A „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület szervezésében immár harmadik alkalommal került megrendezésre a nagy sikerű térségi gyermeknap, melyet minden évben más-más településen tartunk.

  A térség 9 iskolájából érkezett gyermekeket és a kísérő pedagógusokat egyesületünk részéről Németh Jószefné alelnök asszony, míg a rendezvény helyszínét biztosító mattyi önkormányzat részéről Fallerné Knpof Zita polgármester asszony köszöntötte.

  A köszöntők után kezdetét vette a gazdag kulturális és sport programok lebonyolítása.

  A közös együttlét a reggel 9 órakor kezdődött tornával indult, Koza Zoltánné harkányi pedagógus vezényletével. A torna után a gyermekek jó ízűen fogyasztották el az egyesületünk jelenlévő tagjai által kiosztott virslis reggelit.

  A reggeli befejeztével egyesületünk részéről Kanász Imre nagyharsányi pedagógus és Kern Jánosné egyesületünk másik alelnökének irányításával megkezdődtek a sportos sorjátékok, miközben a helyszínre érkeztek a gyermeknapi programunkat színesítő Siklósi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, és a Siklósi Rendőrkapitányság Harkányi Rendőrőrsének dolgozói és Siklósról Bodnár László néptánc oktató is.

  Így rendezvényünk kiváló alkalom volt a szórakozásra, kikapcsolódásra és közös ünneplésre.

  A vidám kavalkádban öröm volt látni a lelkesen tornázó, játszó, szirénázó rendőrautóval száguldozó, tűzoltó autóval ismerkedő, vagy éppen a közös táncban részt vevő gyermekeket. Kicsik és nagyok önfeledten szórakozhattak ezen a májusi napsütéses napon.

  Köszönet illeti azokat a pedagógusokat, akik a munkaszüneti napjukat feláldozva,igazi hivatástudattal rendelkezve elkísérték a gyermekeket.

  Nagyszerű érzés töltött el bennünket délben, látva a játékban elfáradt gyermekeket, akik jó ízűen falatozva fogyasztották el az egyesület által biztosított ebédet, amely ezen a napon bolognai spagetti volt.

  Zárszavában Németh Józsefné kiemelte, hogy egyesületünk a jövőben is folytatni szándékozik ezt a hagyományt azt remélve, hogy azok az iskolák is elfogadják majd meghívásunkat a gyermekek érdekében, akik eddig nem akartak élni ezzel a lehetőséggel. Az alelnök asszony záró szavai ezek voltak: „ Jövőre Veletek egy újabb helyszínen.”

  Természetesen egy ilyen program nem jöhetett volna létre, és a rendezvény nem lehetett volna ilyen sikeres, ha nincsenek támogatók, akik pénzzel, természetbeni juttatásokkal, vagy éppen a közös munkájukkal hozzá járultak ahhoz, hogy egy nagyszerű, élményekben gazdag hétvégére tekinthetünk vissza.

  A rendezvény sikeréhez anyagi vagy természetbeni támogatással, közös munkával hozzájárultak:

  Ádám Háztartási Bolt Siklós, HIBERFOOD KFT Kislippó, Ormánság Szíve Alapítvány Siklós, MED-TAX KFT Siklós, Matty, Nagytótfalu, Kistapolca önkormányzatok, Siklósi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, Siklósi Rendőrkapitányság Harkányi Rendőrőrse, Bodnár László Siklós, Keszei család Matty, Koza Zoltánné és a gyermekeket kísérő pedagógusok.

  A „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület részéről: Németh Józsefné, Kern Jánosné, Stangl Ramóna, Kanász Imre, Kurucz Krisztina, Keszei Judit, Hitre Ágnes, Völdi Izabella, Erdősi Lászlóné, Horváthné Drávai Szilvia, Bálint Kálmánné, Kollár Ibolya, Vastag Judit

  Segítségüket ezúton is köszönjük.

  Siklós, 2015-06-01

  Vastag Judit

  elnök

 • Kirándultunk Belső Drávszögbe

  A Nagytótfaluban 2014 .augusztus 15-16-17-én lezajlott Drávaszögi Magyarok Fesztiválja után egyesületünk elnöksége úgy döntött, hogy az egyesület tagjai és az egyesületünket támogató önkormányzatok polgármesterei részére egy egész napos autóbuszos kirándulást szervez az ún. Belső Drávaszögben.

  A kirándulás megszervezésével célunk az volt, hogy minden résztvevő megismerje azt a területet, melyről a Drávaszögi Magyarok Fesztiváljának egy része szól, a horvátországi Drávaszöget.

  A kirándulás szervezésében nagy segítségünkre volt Sipos Zsivics Tünde az Eszék Baranya Megyei Kisebbségi Önkormányzat Elnöke, a Pélmonostori Baranyai Júlia Népfőiskola Igazgatónője, aki nagyon sokat dolgozott azon, hogy nekünk egy nagyon szép és maradandó emlékekkel gazdag napot szerezzen.

  Kirándulásunkon idegenvezetőként Kiss Piroska a pélmonostori középiskola, majd a laskói és a vörösmarti általános iskola földrajz szakos, jelenleg már nyugállományba vonult tanárnője kísért bennünket és nagy igyekezettel történelem-földrajz tudással és helyismerettel adta át nekünk mérhetetlenül nagy lexikális tudását. Piroska tanárnő az átadott érdekes és hasznos információival, szerény de elbűvölő személyiségével teljesen lenyűgözött bennünket.

  Utunk során elsőként Laskón megtekintettük a műemlék református templomot, ahol Laskó református lelkésze Csáti Szabó Lajos püspök úr fogadott bennünket. 

  Laskóról Kopácsra vezetett az utunk, ahol részt vettünk a kopácsi halnapokon, majd a kopácsi réten át a Dráva töltésvonala mellett gyönyörködhettünk a csodálatos természeti adottságokban.

  Hercegszőlősön át érkeztünk Csúzára, ahol a Halászcsárdában elfogyasztottuk közös ebédünket. Csúzáról Vörösmartra, majd innen Kiskőszegre érkeztünk.

  A napot a pélmonostori tájház megtekintésével zártuk. Itt búcsúztunk el kedves idegenvezetőnktől, akinek lelkesedése egy ilyen fárasztó de gyönyörű nap után sem lankadt.

  Köszönjük Kiss Piroskának és Sipos Zsivics Tündének, hogy egy ilyen élményekben gazdag napot mondhatunk magunkénak.

  A kirándulásról készült fotók hamarosan láthatóak lesznek Honlapunkon.

 • Drávaszögi Magyarok Fesztiválja 2014.

  Egyesületünk nagy sikerrel rendezte meg Nagytótfaluban augusztus 15-16-17.-én a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját.

  A 3 napos rendezvény megrendezéséhez a nagytótfalui önkormányzat, mint házigazda Raposa Attila polgármester úr vezetésével nagy segítséget adott. 

  A szervezésben és a lebonyolításban is a nagytótfalui önkormányzathoz hasonlóan tetemesen kivette a részét a Horvátországi Magyar Egyesületek Szövetsége /MESZ/ is. 

  A MESZ Elnöke Juhász Sándor a horvát parlament képviselője is megtisztelte jelenlétével rendezvényünket csakúgy, mint a Pélmonostori Népfőiskola Igazgatónője, az Eszék Baranya Megyei Magyar Kisebbségi Önkormányzat Elnöke Sipos Zsivics Tünde is.

  A rendezvény lebonyolításában segítségünkre siettek az ellátási területünkhöz tartozó Drávaszögi Önkormányzatok is, akik 5 önkormányzat kivételével anyagi segítséget nyújtottak e nagyszerű rendezvény lebonyolításához. Ezen kívül nagyon sok szponzor is hozzá járult a 

  fesztivál sikeréhez. Ez úton is minden támogatónknak köszönjük az önzetlen segítséget.

  A Fesztivál első napján vendégünk volt Dr. Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató egyetemi tanár is, aki a nagytótfalui tájház udvarán előadásával nyűgözte le a jelenlévőket.

  A második napon Dr. Lábadi Károly néprajzkutató egyetemi tanár a zsúfolásig megtelt nagytótfalui református templomban tartott vetítettképes előadást az un. Belső-Drávaszög múltjáról és jelenéről.

  A rendezvényünket összekötöttük a Nagytótfaluból elszármazottak találkozójával Felemelő érzés volt látni az elszármazottak örömét, akik közül sokan gyermekkoruk óta nem látták egymást.

  A fesztiválon folklór csoportok és egyéni fellépők előadásaikkal színesítették és emelték a rendezvény színvonalát.

  Lenyűgöző volt a hazai és a határon túli magyar csoportok színpompás felvonulása Nagytótfalu utcáin, csakúgy mint a kisbíró hívogatója.

  Vasárnap az egyházi rendezvényekkel zárult a 3 napos rendezvény Nagytótfaluban délelőtt a református templomban zenés ökumenikus istentisztelettel, míg Siklóson délután a református templomban egyházi kórustalálkozóval.

  A fesztivál mind a helyiek mind a megjelent kb 1000 fős vendégsereg körében nagy tetszést váltott ki a helyszínen csak úgy mint a még napjainkig tartó levél telefon vagy éppen személyes gratulációk útján is.

  Egyesületünk elhatározta, hogy a Drávaszögi Magyarok Fesztiváljából tradíciót teremt, így a jövőben is hasonló lelkesedéssel és odaadással dolgozik azon, hogy a következő fesztiválokat is az I. Drávaszögi Magyarok Fesztiváljához hasonló sikerrel tudja megrendezni.

  A fesztiválról készült fotók hamarosan megtekinthetők lesznek Honlapunk képgalériájában.

 • Drávaszögi Magyarok Fesztiválja - program

  Egyesületünk újabb nagy rendezvény lebonyolítására készül. Nagytótfaluban rendezzük, meg a 3 napos Drávaszögi Magyarok Fesztiválját, melyhez pályázat útján a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal LEADER akciócsoportjához benyújtott pályázatunk alapján kaptunk támogatást. Rendezvényünket a Drávaszögi települések közül 2 kivételével minden önkormányzat támogatja.A részletes program a mellékelt plakáton látható. Mindenkit szeretettel várunk. Rendezvényünkre horváth vendégek és fellépők is érkeznek.

  Drávaszögi Magyarok Fesztiválja

 • Eszközbeszerzés a Leader pályázaton
  Eszközbeszerzés
 • Egészségnapok 2014.
  Egészségnapok
 • Pályázati támogatás

  Egyesületünk az elmúlt év során az MVH-hoz benyújtott pályázatára a LEADER támogatás kapcsán rendezvény támogatásra 1.689.100.-Ft-, míg eszközbeszerzésre 1.882.249.-Ft támogatást kapott.

  A rendezvények lebonyolítását illetően  Harkányban térségi  egészségnapokat szervezünk 2014. március 20-21-22-én. Az egészségnapok részletes programját az elkészült plakátok tartalmazzák, melyek hamarosan megtekinthetőek lesznek honlapunkon. Rendezvényünkre a térség lakosságát, de esetleg más térségből is a rendezvényünk után érdeklődőket szintén  szeretettel várunk.

  A térségi egészségnapokat megelőzőn 2014 március 17-18-án a harkányi általános iskola tanulói részére szervezünk egészségnapokat, melynek keretében a tanulók körében a délelőtti órákban egészségügyi felvilágosító előadásokat tartunk, míg a délutáni órákban kulturális és sport rendezvényekre kerül sor.

 • Meghívó bálra
  Bál plakát
 • Passió
  Passió